Mange gir gaver fordi det oppleves obligatorisk i visse anledninger; til bursdager, middagsselskaper, merkedager også videre. Men den underliggende årsaken til at vi i all tid har gitt gaver er for å vise mottakeren at man er takknemlig for deres tilstedeværelse i livene våre. I lang tid har det blitt forsket på hvordan det å gi gaver til noen man er glad i påvirker følelsene til begge parter.  Det finnes mange gode grunner til at gavetradisjonen har overlevd siden tidenes morgen – annet enn at det føles obligatorisk i visse sammenhenger.  

Det viser seg at gaver gir lykkefølelser, både for den som gir og den som mottar. Et eksperiment viste at å motta en gave vil fremme en lykkefølelse hos mottaker, samt at mennesker som gir gaver vil føle seg lykkeligere over eget liv. På denne måten vil både det å gi og motta en gave bidra positivt på din sinnstilstand.

Ikke bare vil en gave uttrykke dine følelser, med det vil være med på å opprette en dypere kontakt med den personen som mottar gaven. Vi mennesker er sosiale vesener og følelsen av kontakt og relasjon med andre mennesker gir glede og mening.

Det sies faktisk at gavetradisjonen er smittsom. Å motta en gave vil påvirke deg til å gi gaver, men ikke bare det; folk som er vitne til at du gir vil muligens også inspireres til å gi gaver til de dem har rundt seg.

Mange tenker at jo større gaven er, jo mer betydningsfull er den. Dette er den største misforståelsen. Gaven i seg selv uttrykker ikke takknemlighet, men personen som gir gaven gjør det. Så om ikke du viser takknemlighet, så vil heller ikke gaven din gjøre det, uansett hvor stor og dyr den er.

Så i stedet for å bruke masse penger på en dyr gave, som ikke engang vil bety noe for den du gir den til, sett deg inn i blomstenes betydning. For et enormt utvalgt av vakre blomster, sjekk ut www.blomster.shop.

En blomsterbukett trenger ikke koste all verden – og sammen med et kort som forteller betydningen av blomstene, vil det være en betydningsfull gave til noen du er glad i. En måte å vise menneskene rundt deg at du setter pris på dem for den de er, ikke for hva de gjør eller oppnår. Man kan si så utrolig mye med blomster, og det er alltid en hyggelig måte å vise takknemlighet på.

Peoner er alltid en populær gave, og er på sitt aller vakreste på våren. For at de nydelige peonene skal holde lengst mulig kan det være lurt å tipse mottakeren om hvordan han eller hun skal stelle avskårne peoner:

  • Bruk en skarp, ren kniv og lag et nytt snitt i blomsten de settes i en vase.
  • Peonene bør komme i vann så fort som mulig for å forhindre at luft tetter poregangene som suger vannet opp i blomstene.
  • Vasen må være helt ren, for bakterier kan også tette poregangene.
  • Det må være rent og kalt vann i vasen, og det kan være lurt å tilsette holdbarhetsmiddel som gir næring til blomstene og samtidig har en bakteriedrepende effekt.
  • Peonene trives best i lyse omgivelser, men unngå direkte sollys.
  • Om du opplever at knutene ikke åpner seg, kan du forsøke å vaske de med litt vann. De kan nemlig være dekket av litt klissete nektar, og kan trenge litt hjelp med å åpne seg.

https://www.mestergronn.no/stelletips/slik-steller-du-peoner/

 

Nå er det bare å glede noen du er glad i med noen vakre blomster!